打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大家覺得3個種族的實用性真的平均嗎?

唉...E+等人發表一D精靈真係突出既優勢而唔係無用既優勢...
俾個理由我,我唔想再以精靈族為恥咁玩落去...
有時俾D無品既人串話精靈族正垃圾,諗落又真係勁極都無其他族咁好...
真係好可悲-3-"
回復

原帖由 toreadorex 於 20-4-2008 21:03 發表
有到門隔住架 唔怕 XD
我對小動物好有愛心架- v -  (嘔)

其實我投左 人類勁d - v -
首領突襲城都係人類榜首= =

人類勁其實到左無可否認既地步- -"
瑪奇清怪最勁既風車只有人類同巨人發揮最好(巨人可唔可以用我唔係好肯定,因為我未用過巨人)
明顯巨人過份著重近戰,無法使用樂器與魔法演奏 仲有無法使用弓箭技能
整體應該唔會比人類好
加埋人類近戰的神技無限斬...遠攻出色的風箭...唉,,,(昏倒
回復

我都係玩精0 既人,不過無玩弓而係玩魔.
我就想用練習冰刃+4改杖玩6mp冰刃,
不過太貴了,儲錢中.
回復

原帖由 yrtekx 於 20-4-2008 21:46 發表
我都係玩精0 既人,不過無玩弓而係玩魔.
我就想用練習冰刃+4改杖玩6mp冰刃,
不過太貴了,儲錢中.

精靈玩魔是最合適不過
但係玩魔...要強一定要付出大量金錢...(唔好講裝備...後期用藍水都幾食錢...
回復

原帖由 cedric2004 於 20-4-2008 21:27 發表

人類勁其實到左無可否認既地步- -"
瑪奇清怪最勁既風車只有人類同巨人發揮最好(巨人可唔可以用我唔係好肯定,因為我未用過巨人)
明顯巨人過份著重近戰,無法使用樂器與魔法演奏 仲有無法使用弓箭技能
整體應該唔會 ...

巨人是可以使用樂器的

在G7S4開放的敲擊類樂器可供巨人使用
回復

用強度700左右既精靈同破千強度既人類比,冇得比
因為人類早推出所以先見到較強
要追只有玩精靈/巨人

留意下d強度近千甚至破千既精靈,就知弱唔弱
回復

頭像被屏蔽
回復

原帖由 忘記密碼chip 於 20-4-2008 22:13 發表
用強度700左右既精靈同破千強度既人類比,冇得比
因為人類早推出所以先見到較強
要追只有玩精靈/巨人

留意下d強度近千甚至破千既精靈,就知弱唔弱

誰人有用強度700左右既精靈同破千強度既人類比?
我們說的是從種族天生的能力,技能及所面對的難題作比較而已

回復

原帖由 cedric2004 於 20-4-2008 13:55 發表

精靈玩魔是最合適不過
但係玩魔...要強一定要付出大量金錢...(唔好講裝備...後期用藍水都幾食錢...

很有同感,因為我而+冇錢買水,打怪都係靠寵,升得好慢.
不過唔計修理費,我用支連鎖冰杖同開妄想,就算得1mp都可以狂用冰矛,當然冰矛唔可以過a.
快感比得起風箭,但係冰刃就要用番8mp了.
回復

沒有雞肋的技能  只有雞肋的技巧
隱身可以用裝死接
說精靈弱之前  請想想精靈在弓的優勢
穿心箭唱的速度  帶跑射擊  騎射(這個比較少用)  毒雲箭  二連射
反之  人類只有旋風箭這一項比精靈強的技能
好吧  精遠也比較強好了
可是  旋風箭一次就是半枝耐水了
反之  精靈放箭倒是看不到有很大的扣耐
再者  說人類跟精靈比  人類是用風車清怪的優勢
可是  這只限怪集中的情況之下
在怪分散的情況之下  也只能一只只砍
好吧  也有FH這一招  可是一場能用多少
然後  拿弓當然跟弓比  拿劍當然跟劍比
拿著弓跟拿著劍比這算什麼
回復